Asociația Club Sportiv Steaua Brașov este cel mai nou club sportiv din orașul de la poalele Tâmpei. Un club în care contează sportul, nu partea financiară. O entitate sportivă care readuce în prim plan scrima brașoveană, dar propune și ceva nou, pentathlonul modern, fiind singurul club din Transilvania ce are o astfel de disciplină în portofoliu. „Am înființat Steaua Brașov din dorința de a face sport de calitate. Simțeam că este nevoie de o astfel de decizie. Într-o lume în care predomină partea financiară și contează orgoliul celor care au putere de decizie, noi facem un alt model de sport. Noi punem înainte de toate rațiunea și implicarea sufletească în ceea ce facem. Mentorul meu, profesorul Mihai Popa are o vorbă: «Tu muncește serios, că te vor căuta ele rezultatele!» Un mare adevar adevăr în ziele noastre”, a declarat Sorin Mladin (foto), cel care conduce destinele și este sufletul proiectului Steaua Brașov.

Steaua Brașov se axează pe două discipline: scrimă și pentathlon modern. La scrimă, sportivii vor lucra cu spada ca armă, iar aici sunt deja mulți tineri care au obținut rezultate importante și medalii la campionatele naționale și la turnee puternice din țară și străinătate.
Noutatea pentru un club sportiv Brașov și nu numai este pentathlonul modern. O disciplină olimpică la fel ca și scrima, care îmbină mai multe sporturi. De altfel, la pentathlon modern un sportiv are de parcurs 5 discipline: alergare, scrimă, înot, tir și cursa cu obstacole. Inteligența combinată cu pregătirea fizică și mentală de excepție fac din pentathlonul modern un sport foarte dificil, dar care te poate duce la rezultate importante. „Ne axăm pe scrimă, disciplina noastră pe care o cunoaștem foarte bine, dar venim și cu pentathlonul modern. Un sport olimpic foarte frumos și foarte solicitant pentru oricine îl practică. Suntem primul club din Transilvania care avem în portofoliu pentathlonul modern și încercăm să impunem această disciplină și în rândul brașovenilor. Pentathlonul modern construiește caractere puternice, scoate ce e mai bun din tine fizic și mental în cele mai dificile momente și te poate duce la rezultate foarte frumoase și importante. Este o disciplină care încet-încet își face loc în peisajul sportiv de la noi și care va crește foarte mult în următorii ani”, a mai adăugat Sorin Mladin.

Celor două discipline li se va adăuga o alta. „Avem în plan să înființăm și o secție de scrimă pentru persoane cu dizabilități. Nu prea își îndreaptă mai nimeni atenția asupra acestor oameni, deși au un potențial sportiv enorm. Am cunoscut multe persoane care au o dorință enormă de a demonstra că se poate face mișcare prin orice mijloace. Dorința și creativitatea lor vor fi un exemplu optimist pentru mulți dintre noi. Iar obiectivul este unul îndrăzneț, dar foarte realizabil: participarea și la Jocurile Paralimpice”, a precizat antrenorul brașovean.

Mladin a mai adăugat și care sunt obiectivele Steaua Brașov: „Pentru noi este simplu și clar: dorim să ne dezvoltăm cât mai mult, de a avea cât mai mulți sportivi cu rezultate importante pe plan național, dar și internațional. Practicăm două discipline care sunt sporturi olimpice, astfel este normal să țintim cât mai sus. De asemenea, ne dorim să formăm nu numai sportivi de top, ci și oameni care să facă performanță și în afara sportului. Oameni care să aducă un plus societății în care trăim. Ideea de a numi clubul Steaua Brașov a venit din dorința a de a descoperi încă o stea în România, în inima țării. Este un nume frumos, pe care sperăm să-l purtăm cu mândrie și cu demnitate”.

Ne puteți da un like și follow pe social media și găsi și pe site la următoarele adrese:
Site oficial – www.steauabrasov.ro
Instagram – www.instragram.com/steauabrasov
Facebook – www.facebook.com/acsteauabrasov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *